Författararkiv: Samuel Ling

Ny maskin

tnl12patruck tnl12paplats

Traub TNL 12/7

Nu förstärker vi längdsvarvsavdelningen ytterligare med en begagnad TNL12 från Frankrike. Den är i utförande lik de TNL:or vi har sedan innan och faller väl in i maskinparken.

Ny utsugare

image
Absolent A-mist 120T
Nu har vi installerat vår nya utsugare/luftrenare. Den suger rök och oljedimma som skapas under produktion. Detta leds genom ett filter som i tre steg renar luften. Reningen är så god att man kalla dagar kan leda luften tillbaka in i lokalerna. Vi har direkt märkt en stor skillnad på luftkvaliteten i produktionsavdelningen. Vi tror oss kunna spara energi på uppvärmning och hoppas därmed minska vårt ekologiska fotavtryck ytterligare.

Ny maskin

image
Citizen A32
Nu har vi breddat vår längdsvarvsavdelning med en ny Citizen A32. Det är en maskin som enligt tillverkaren ska vara ”världens snabbaste”. Den är tänkt att avlasta våra TNL12:or och ta in nya jobb i större diametrar. Den installeras just nu och beräknas kunna börja producera i mitten av november. Den tillverkar bitar i ø8 till ø32.

Ung Drive-SM på ZAL

image

Ung Drive-SM hölls i år i Gnosjö och vi blev tillfrågade att hjälpa till. Ungdomar från hela Sverige kom för att tävla i entrepenörskap. Hos oss hade de i uppdrag att komma med förslag om hur ett företag i vår storlek kan utveckla sin säljstrategi.

Ny maskin

Maskininstallation_12
Nakamura WT-100
Nu installerar vi vår andra Nakamura WT-100. Det är en tvåspindlig fleroperationssvarv med dubbla revolvrar för bitar från ø15 till ø36.